Var är jag i Kulturskoleutredningen?

Jag har kämpat mig igenom bitar av Kulturskoleutredningen (nej jag har inte läst alla 320s sidorna) eftersom det känns relevant då jag jobbar på Kulturskola. Men jag är rätt besviken när jag inte ser min egen verksamhet. Var finns beskrivningen av teaterpedagogernas arbetssituation?

Samtidigt förstår jag att det inte finns så mycket om oss eftersom 76 % av kulturskolan är musik och att Kulturskolorna har ett ursprung som kommunala musikskolor. Det är väldigt många referenser från mitten av 1900-talet och fram till 1990, vilket gör att det finns väl inte något större bild av oss som inte undervisar i musik eftersom det inte blev kulturskola förrän tidigt 90-tal. Teater/drama och modern dans erbjuds i 6 av 10 kulturskolor – det är ändå mer än hälften. Jag får lust att ta reda på mer om de ämnena.

De nämner forskarskolor – JA tack. Jag kan tänka mig att doktorera och belysa teaterpedagogernas arbetsledarfunktion i kollegiet i projekt på Kulturskolan. Eller fördjupa mig i teaterelevernas upplevelse av meningsskapande under lektionerna – vad som motiverar dom att stanna kvar i verksamheten. Eller gruppdynamiska effekter i samband med teater. Jag har många idéer på forskning.

De nämnde vikten av att skapa nätverk. Det känner jag verkligen ett sug efter. Tänk om alla som har ämneskurs teater kunde ses på en té – vi skulle lätt kunna prata om vår vardag, säkert tipsa varandra om olika projektidéer och energisparande sätt att utföra vårt arbete på. Olika projektledartyper och ledarstrategier när en arbetsleder både barn, unga och vuxna.

Jag faller som undervisar i flera ämneskurser (förutom teater även musikal och kör) skulle gärna vilja diskutera hur en får balans. Hur arbetar vi hållbart och samtidigt möter upp elevernas behov av att få visa upp sig? Det blir många föreställningar/shower/happenings över ett läsår.

Jag arbetar även i en öppen verksamhet av typen fritidsgård med skapande uttrycks-profil. Det skulle jag vilja hitta andra som gör och som jag kan få idéer och tips – och bara få träffa andra som gör samma jobb.

Över huvud taget skulle jag vilja träffa andra som gör det jag gör. För jag tror fler håller med mig om att det väldigt ofta känns ensamt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s